nedelja, 16. februar 2014

Male sovice / Little owls

Že nekaj časa so sove strašno popularne, na verižicah, šolskih zvezkih pa tudi pri kvačkanju. Za zvezke sem malo prestara (samo za leto ali dve ;) in ker verižice s sovami že imam, sem si morala nabaviti le kakšno kvačkano sovico.

For a while now owls are tremendously popular, on necklaces, notebooks and also in crochet. For school notebooks I'm a bit to old (only for a year or two ;) and I already have necklaces with owls, I only had to get me a crochet owl.

Kvačakene sovice

No, nabavila naredila sem več kot eno sovico :) Načrt zanje sem našla na Ana Paula's Amigurumi Patterns & Random Cuteness, moje pa končane merijo v višino 9,5 cm. Prevelike so za obesek za ključe, ravno pravšnje pa za v avto, z vrvico privezane na vzvratno ogledalo (namesto kakšnega CD-ja ali kosmatih kock ;)

Well, I got made more than one owl :) Pattern for them I found on Ana Paula's Amigurumi Patterns & Random Cuteness, mine finished measure in height 9,5 cm. They are a bit to big to go on a keychain, but just right to go in a car, with string attached to a rear mirror (instead of some CD or those furry dices ;)

Uporabila sem:
- kvačko velikosti 4,5.
- 50 g volno Gruendl Four Seasons, Lisa uni različnih barv.
- 10 mm črne oči.
- sintetično polnilo.

I used:
- 4,5 mm crochet hook.
- 50 g  yarn Gruendl Four Seasons, Lisa uni in different colors.
- 10 mm black safety eyes.
- Synthetic stuffing..

LP, Barbi :)

petek, 7. februar 2014

Hmmm ...

Mislim, da je skrajni čas za novo amigurumi objavo :)

I think it's about time for a new amigurumi post :)

LP, Barbi :)